Ruby fájlok futtatása
-
Mi volt az az "első" plugin?
Van, amihez egyéb (háttérben futó) plugin-ok is kellenek. Mennyire vagy otthon az angolban?Ha már itt tartunk, ez egy nagyon "értékes" topik a témában (bár nyilvánvalóan nem teljes).
-
Hol lehet itt simán csak hozzászólást írni, idézés nélkül?
Az első plugin a helix volt, meg is jelent a menüben, de ha rákattintottam, nem történt semmi, maradt a kurzor a ceruzán.
Angol egész jól megy, de ezt a másolós dolgot angolul se találtam.. -
Helixben használd ezt, ez biztos működik:
http://rhin.crai.archi.fr/RubyLibraryDepot/plugin_details.php?id=120 -
Üdv mindenkinek !
Letöltöttem a Round Corner plugin-t és kicsomagoltam. Nos innentől kezdve szükségem lenne egy lépésről-lépésre, szájbarágós leírásra, hogy melyik file-t és pontosoan hova másoljak belőle. Eddigi próbálkozásaim sajnos rendre kudarcot vallottak. Remélem jó helyre írtam és előre is köszönöm a segítséget !
-
Letöltötted a LibFredo plugin könyvtárat is?
Így kell kinéznie a Plugin könyvtáradban a dolgoknak (64 bites rendszeren - 32 biten az (x86) rész nincs):
Mikor a windows kicsomagol egy zip fájlt, akkor általában létrehoz neki egy könyvtárat is. Fontos, hogy ennek a könyvtárnak a tartalmátkell közvetlenül a Plugin könyvtárba másolni. Vagyis két rb fájlt és két könyvtárat.
Ezután aktiválnod kell (azt hiszem) a plugint a Window > Preferences > Extensions alatt. Újraindítod a gépet, és ha nem adja fel elsőre az eszköztárat, akkor aktiváld a View > Toolbars alatt.
Egyszerűbb megoldás (SketchUp 8 esetén), ha átnevezed a zip kiterjesztést rbz kiterjesztésre, és a Window > Preferences > Extensions alatt telepíted az "install extension" gombbal. Mindkét plugint: a RoundCorner-t és a Libfredo-t is. Aktiválni azt hiszem, ilyenkor is kell.
Ami még Windows 7-en probléma szokott lenni, az az, hogy látszólag jó helyre másolod a fájlokat, de biztonsági okokból valami másik helyre rakja őket. Ilyenkor mindig, mint admin csináld. Ha minden igaz, akkor ez az rbz megoldás ezt kikerüli.
-
Ezt töltötted le?
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?t=17947Próbáld újra (töröld a könyvtárat és a fájlt előbb)
Most sajna el kell mennem, de ha nem sikerült, később leszek.
-
hát...ilyen szépen leírva sehol sem találtam segítséget, nem csoda hogy igen messze jártam a megoldástól...megpróbálom és remélem most jó lesz
köszi !
nos nálam a kicsomagolás után LibFredo6_Dir_34 van amire a futtatáskor hibát kapok, hogy neki 37-nél nagyobb kell, ha átnevezem 37-re akkor a Window Prefrences alatt látszik a Round Corner de hiába pipálom ki és indítok újra mindent nem történik semmi és nyoma sincsen máshol (toolbars, tools, plugins).
ok működik végre...nem a legutóbbi LibFredo-val próbálkoztam, ez volt a baj...(az átnevezés nem old meg semmit )
Köszönöm a segítséget !
-
Már minden ok ! KÖszönöm !
-
Na, ragyogó. Fredo-nak egy csomó pluginja "függ" attól a könyvtártól, úgyhogy a jövőben azzal külön már nem kell vacakolnod (csak időnként frissíteni).
-
Sziasztok!
Szeretnék sarkokat kerekíteni gyorsan.
Bemásoltam a plugin könyvtárba a ZLoader__RoundCorner.rb és a ROUNDCORNER_Dir_23 nevű könyvtárat. Újraindítottam az SU-t, és egy hibaüzenet jelent meg:
"Error Loading File ZLoader__RoundCorner.rb
no such file to load -- LibFredo6.rb"A telepítő csomagban nincs ilyen nevű file, mi a teendő?
-
A plugin topikjában van lejjebb utalás (és link) erre a ruby könyvtárra. A Fredo elég sok más pluginja is használja ezt, úgyhogy érdemes telepíteni (na meg szükséges is).
Ha a Thomthom valamelyik pluginját használod, ott is figyelj erre, mert ő is használja ezt a technikát (bizonyos, gyakran ismétlődő kódokat onnan futtatna, így nem kell minden pluginba beleírni).
-
@gaieus said:
A plugin topikjában van lejjebb utalás (és link) erre a ruby könyvtárra. A Fredo elég sok más pluginja is használja ezt, úgyhogy érdemes telepíteni (na meg szükséges is).).
Nem tudom, te hogy vagy vele, de én mielőtt kérdezni szoktam előtte megpróbálom magam kiokoskodni a fórumokból, hogy ne zavarjak senkit. Most több órányi keresgélés után sem sikerült megtalálnom az a helyet ahonnan letölthetném a LibFredo6.rb filet. Ezek után írtam a fórumra amire azt a kedves választ kaptam, hogy keressem meg. Ismételten nekiálltam és nem kis időt ráfordítottam, de ismételnem nem találom. Kismillió fórum fogalakozik a plaginokkal, a kereső szart se ér mert ötszázezer helyen találja meg a libfredo6 filet, ráadásul amikor már találok valamit akkor ugyan arra a fórumra vezet el a link ahol már 3288-szor jártam és nem találtam. Sajnos észrevettem, már több hozzászólásodnál, hogy nagy vonalúan elintézed a választ 2 szóval, mintha mindenki annyira értene hozzá mint te. Azért kérünk segítséget, mert mi nem értünk hozzá annyira, esetleg angolul sem tudunk csak pár szót. A segítség akkor igazán segítség ha gyors és pontos.
-
Nézd, nem azt kérdezted, hogy hol lehet letölteni a LibFredo könyvtárat, hanem hogy miért van ez a hiba. És nem két szóval, hanem két (bár nem túl hosszú) bekezdéssel válaszoltam úgy, hogy még más plugin íróknak a szokására is felhívtam a figyelmedet.
Namármost ha meglátogatod a RoundCorner topicját, akkor lefelé görgetve, ezt fogod látni:
Azért az egyszerűség kedvéért itt a LibFredo linkje is.
Az egyszerűség kedvéért itt van a teljes plugin lista (már azok listája, amelyeket itt jelentettek meg a szerzők).
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=323&t=17947#p144178Ez a főmenüben a "Resources" alatt is elérhető. Viszonylag könnyű keresni benne (már ha tudja az ember, mit is keres), mert minden modernebb böngészőben van keresési funkció, amely az adott oldalon keres rá szavakra. Amennyiben nem tévedek, mindegyikben a Ctrl+F gyorsgombbal lehet indítani.
Abban igazad van viszont, hogy a fórum keresője szart sem ér. Valószínűleg jobban járnánk egy beépített Google keresővel. Valahogy így.
-
Szia Csaba.
Eddig eljutottam én is, megtaláltam a topikot, a roundcorner is sikerült letöltenem. De ha rákattintok a libfredo letöltésére akkor visszadob a link a topik legfrissebb hozzászólására. 36 oldal anyagában viszont nem találom azt hogy honnan is lehetne végre letölteni.
http://sketchucation.com/forums/viewtopic.php?f=323&t=20485&start=675Próbáld ki te is a linket.
Amit beraktál linket az is a legfrissebb hozzászóláshoz visz. Szóval teljes a káosz az önmagába visszalinkelés.
-
A "libFredo linkje" alatt rögtön az első oldal első bejegyzését linkeltem: http://sketchucation.com/forums/viewtopic.php?f=323&t=17947#p144178
Egyelőre az a rendszer, hogy a pluginokat a fórumban publikálják a szerzők. Nyilván, mivel ők kezdik a topikot, rögtön mindig az első bejegyzésben. Tehát ha egy keresés a valahányadik oldalra visz, akkor abban a topikban menj az első oldalra (most dolgozunk egy komplex plugin indexen, amely megkönnyíti ezt az egész macerát).
Itt van a direkt link is a letöltéshez: http://sketchucation.com/forums/download/file.php?id=97193
-
Köszönöm, ezt kerestem.
-
Szívesen - de persze azért jó volna, ha magatok is el tudnátok tájékozódni a fórumon. Nem azért mondom, hogy cseszegessek bárkit, de nyilván egyszerűbb nektek is, ha rögtön megtaláltok valamit és nem kell ezeket a tiszteletköröket futni.
És még egy (mert említetted, de aztán nem tértünk vissza rá): a képernyőképek készítésére én a Gadwin Print Screen-t használom (van ingyenes változata is), az alapszerkesztésekre (vagy inkább képnézegetőnek és ilyenek), valamint azoknak a feliratoknak a készítésére a FastStone Image Viewer-t. Ez utóbbinak biztos, de azt hiszem az előbbinek is van magyar kezelőfelülete.
Advertisement