Felületek összekapcsolása?
-
Hello
Egy plugint keresnék ami két felületet eggyé varázsol... Amire kéne:
Van egy terep modellem, amit a GE-ből szedtem. Ez ugye elég elnagyolt, meg már átment egy Terrain Reshape-n... és van egy sokkal részletesebb terep modellem (felmérés) egy kisebb részről, az építési telekről. A kettőt szeretném összegyúrni valahogy. A nagyobb GE terep többé kevésbé a kisebb, de részletes modell alatt fekszik, és valahogy a kisebb terep korvonalat kene beleolvasztani a nagyba...probalkoztam a Terrain reshaperrel megint de sajnos a reszletes modellt elegge felulirja es elnagyolt lesz...
Valami otlet ami "csak" a korvonalait olvassza ossze a masikkal?
koszi
-
Megpróbálkozhatnál azzal, hogy a nagyobb (elnagyolt) terepmodellbe a "Sandbox"-ból a "Stamp" eszközzel egyszerűen "belepecsételed" a kisebb, részletesebbet. Ahol szintbeli különbség van, ott az általad megadott távolságban viszonylag sima átmenetet fog létrehozni és a végeredményben (remélhetőleg) észrevehetetlen lesz. Íme néhány lépésben:
- Itt van két Google import - az egyik közelebbről, ezért részletesebbnek tűnik. Mindkettőre (nálam) előbb rá kell kattintani jobb gombbal és "Unlock" - nálad ezt nyilván csak az egyikkel kell. Válaszd a Stamp-et a Sandboxból és mielőtt bármi mást csinálnál, gépeld be, hogy milyen távolságban legyen a lejtő kezdete (ezt az "Offset-tel" jelöli - én itt 10.000 cm-t, azaz 100 métert állítottam), majd Enter.
2. Ezután rákattintasz a középső, kisebb, részletesebb terepre (legyen egy "group" az egész
3. Majd a nagyobb, elnagyolt "környezetére" (itt már látod az előbb beírt 100 méteres határt)
4. végül elkezded föl-alá emelgetni a dolgot, amíg megfelelő magasságban nem érzed.
Ha nem sikerül pontosan, ne aggódj, mert azt a középső, kisebb terepfelületet, amely kialakul a nagyobbon belül, később még tudod pontosan igazítani a "Move-"val - föl-alá mozgatva.Ugyancsak a meglehetősen elnagyolt "átmenetet" - megint csak a Terrain reshaper-rel - még majd lehet finomítani.
Aztán itt-ott egy kis fa, meg bokor, és az esetleg még kissé feltűnő átmenetek teljesen eltüntethetők. Csatolom is a fájlt - egy végső kis igazítás és elsimítás után. A középső felület kerületét nem elsimítottam, hanem csak elrejtettem (így önállóan kijelölhető még). Végső soron persze, ha már biztos az ember, hogy jó helyen van, érdemes elsimítani teljesen.
Ez NEM az eredeti, részletes import (azt kitöröltem), hanem csak annak a pontos "lenyomata" a nagyobb, kevésbé részletes felületen.
-
koszi szepen...
az otlet jo, megmondom oszinten eszembe se jutott a stamp, csak kicsit felek tole, mert a modell kb most 36 meganal jar, es a stamp tool nem a sebessegerol hires:)))
De egy probat mindenkepp meger.... majd irok mire jutottam... koszi -
Hát az összes "Sandbox" cucc valójában "plugin", úgyhogy nem a sebességekről híresek.
De azért jó kis plugin-ek, úgyhogy kár lenne "kidobni" őket.
A 30+ Mb azért túlzás a SketchUp setében - ezt mindenképp valahogy "könnyíteni" kéne.
-
hat sajna a terulet amirol keszul nem tul kicsi... lenyegeben egy fel varoskozpont... kb 800m x 800m ..
par megat majd biztos lehet nyerni ha kiveszem azt a harom CAD rajzot alulrol, amit most meg kenytelen vagyok bent tartani:))gondolom ezek amugy se befolyasoljak a stamp mukodesi sebesseget, ha elvannak rejtve...
-
Hat raeresztettem a Stampet...
Felelmeim alaptalanok voltak, "pikk-pakk" megcsinalta... Nagy kiralysag. Azt mondjuk sose ertettem miert nem lehet megadni egy konkret erteket az emeles-benyomas mertekere, de 20 centis csalassal elsore belottem...meg probalkozok levinni meg kisebb kulonbsegre...Koszi a tippet
-
Na, akkor ígéretes a kezdet. A Move-val egész pontosan be lehet igazítani utóbb.
Advertisement