Radial array
-
Van egy kérdésem Csaba:
http://www.youtube.com/watch?v=RCqr3ZJ8Igc
Láttam ezt a videót és 6:50-nél csinál egy olyat hogy a háttámla két szélső oszlopa közé kioszt még hármat, egyenlő távolságra egymástól.
Ezt hogyan csinálja?Köszi
-
"Radial array" a neve (görgess le az oldalon) a dolognak és a Rotate-tal csinálja az ember, kétféle képpen
- Nyomd meg a Ctrl billentyűt (így másolatot készít)
- forgasd el a másolatot
- vagy a következő pontba és gépeld ne, hogy x4 (mondjuk), hogy csináljon még hármat
- vagy a legutolsó helyzetbe és gépeld be hogy /4 (hogy a közbenső közt egyenlően elossza)
- aztán Enter.
Ugyanez "Linear array" néven a Move-val is működik. Az ember így oszt ki roppant gyorsan pől. kúpcserepeket egy tető teljes hosszában (persze tudván, hányat is kell).
-
Értem, köszönöm.
Ezekre billentyű kombókra van vmi leírása az SU-nak?:)
-
Hát mindig ott, a különböző eszközök leírásánál.
-
Egy héttel a program letöltése után jártam úgy, valamiből kellett volna sok egymás után. El is kezdtem másolni, de tíznél meguntam. Gondoltam a youtube-on van fent egy csomó oktató videó. Beírtam a keresőbe "sketchup array" (autocad-ből ismert parancs, nem hiszem hogy ez a zseniális program ne tudná)és lőn világosság, máris fény derült a "X valamennyi" varázslatra.
Szóval ajánlom az oldalt segítség gyanánt.
üdv dybi
-
Ráadásul "/valamennyi"-vel is működik - átmásolod az utolsó elem helyére > /valamennyi > és annyi egyedet oszt el egyenlően az első és utolsó között.
Pl. homlokzati konzolokat akarsz elhelyezni, és nem a pontos távolság a lényeg, hanem az, hogy a két végén szépen igazodjon, a többi meg egyenlően legyen:
(hogy egy kis ingyen reklámot csináljunk a "Papp és fia" építőipari vállalkozásnak az egyetlen használható képért az interneten és a sávszéleséghasználatért pár oldalnyi guglizás után)
-
Persze, ezt mondjuk el is várja az ember ha egyik irányba működik (x).
Akkor a felosztás is menjen. Köszönöm Csaba a kiegészítést.
Advertisement