SU New version?
-
Kinyílt nekem egy ablak, hogy frissítené a SU 7-emet.
A Download képernyőn nem látok semmi információt azontúl, hogy SU 7, SU Pro7, v SU Viewer.
A Viewerről semmit se tudok, sejtésem szerint a SU 7 javítása lehet a dolgok mögött.
Mit javítottak? Érdemes frissítenem? (És ott kell operálnom a SU7 Windows download háza táján?)Mostanában nemsok időm volt Veletek fórumozni, kezdődik a szezon, és irgalmatlan tempót diktál. (remélem, ha lecseng, visszatérhetek tanulgatni tovább a SU-t)
Még egy teljesen nem idevágó kérdés, de hátha kapok segítséget:
(annyi köze van a SU-hoz csupán, hogy az is gugli termék)
A freemail-em behalt. (sok ismerősömmel egyetemben jártam így)
Levelező programot váltottam, áttértem a G-Mail-re. Tud-e valaki abban segíteni, hogy miként olvashatom gmailból a freemail-os leveleimet? Pontosan hol és mit kell beállítanom? A freemailból nem tudok beállításokat eszközölni, így átirányítást se, ugyanis nem lehet kb két hónapja belépni a freemailbe.
Tudom, hogy van lehetőségem Gmail-ból olvasni más postafiókot, de nem tudom, mit, és hol kell beállítanom. (Valahol a pop protokoll környékén kell talán operálnom, de mit, és hogyan?) -
A frissítés egy "maintenance release" ("karbantartás vagy javítás")csupán: néhány "bug"-ot javítottak ki (illetve van egy beépülő ahhoz, hogy a GE-ben a tenger fenekére is modellezhess - de kérlek, nehogy rákérdezz, mi ez, mert sosem használtam még). Nyugodtan telepítheted, elméletileg semmi változást nem kéne észlelj.
A Gmail-lel esetedben annyi lenne a probléma, hogy küldeni fog a freemailre egy megerősítő emailt valami linkkel, amelyre kattintanod kéne. Viszont ha nem tudsz oda belépni, akkor ezt sem kapod meg. Egyébként kipróbáltam, és most épp be tudtam lépni a freemailre. Amúgy a Gmail-ben (gondolom,magyarul használod), jobbra fönt kell legyen egy "Beállítások" menü, ha azt megnyomod, balról a második a "Fiókok" (vagy mi - én ui. angolul használom) és ott adhatsz meg kétféleképpen is fiókot:
- hogy arról válaszolhass (ehhez biztos küld megerősítő emailt, amelyről fent irtam)
- vagy hogy leszedhesse a freemailről (ez lentebb van). Itt, ha hozzá akarod adni a freemailes postafiókodat, ez az ablak fog feljönni. Itt hagyj igy minden beállítást (a freemail honlapján megnéztem, mit kell POP3-nak beállítani) és töltsd ki a jelszót )neked az egész nyilván magyarul lesz vagy mi)
-
Oké, akkor rátelepítem a frissítést.
A másik, ez a gmail dolog pedig: Nekem az az ablak sehogysem jelenik meg. Ezt látom:
-
Ez az az ablak, amelyikben azt állitod be, hogy milyen cimről küldjön levelet. Ez ugyanazon az oldalon kell legyen, mint a POP3 letöltés, csak ez az oldal tetején, az meg lejjebb.
-
Nem felejtettem én elolvasni az első válaszodban sem ugyanezt, de nekem lejjebb már csak ennyi van, ami a képen látszik. POP3-at én nem látok sehol. Lehet, hogy az a baj, hogy nekem csak HTML nézetben működik a gmail?
-
Tehát a Fiókok fül alatt van két lehetőség (a Google fiók beállitásai,meg ilyenek felett):
- E-mail küldése erről a címről
- Levelek letöltése más fiókokból
Te ezt az utóbbit próbálod, ugye?
-
Levelek letöltése más fiókokból
Nekem a fiókok fül alatt nincs ilyen opció.
A teljes fiókfül tartalmát elküldtem a fentebbi két képen.
Ennyi van: új postafiók felvétele.
Lehetőségem volt másik fülön a POP protokollt engedélyezni - azt megtettem. -
@thyeby said:
Lehetőségem volt másik fülön a POP protokollt engedélyezni - azt megtettem.
Az más - az azt jelenti, hogy a gmail-t tudod letölteni pl. Outlook-kal vagy ilyesmi. Nem értem, miért más, mint az enyém (pedig az előbb még át is állítottam magyarra az egészet).
-
@gaieus said:
Nem értem, miért más, mint az enyém (pedig az előbb még át is állítottam magyarra az egészet).
Egyszerű HTML nézetben vagy? (nekem a hagyományos nézet nem működik, és nem tudok semmi másra gondolni, hogy miért lehet ez?)
-
Na ez lehet az. Átállítottam egyszerű html-re és úgy nekem is azt mutatja, mint neked. Miért nem működik a "hagyományos" neked? A Flash rendesen telepítve van? (Azt használ sok funkcióhoz, tudom).
-
Valószínűleg régebben leszedtem a flash-t, mert nem szeretem a webes vibrálást, és így egy léptékkel nyugodtabb képet kaptam. Utána kellene néznem, de akadt nekem egy jobb ötletem ennél:
Ha besegítenél, elküldeném privátba Neked a freemail és a gmail nick-emet a jelszavakkal. A freemailból át kellene irányítani a küldeményeket a gmail-ba, a gmailból pedig jó lenne láthatóvá tenni a freemail fiókot.
Nagyon megköszönném, ha megtennéd nekem, Gai. Ha besegítel, mondj egy olyan postafiókot, ahova küldhetem a szézám kulcsát. Egyszerűen nincs semmi időm. Nagy tempót kell most mennem a műhelyben. Pl. a nyomtatást SU-ban már kitárgyaltuk, megmutattad, működik is, de egy határon felül ismét bajom van vele. Megint csak két lapra hajlandó olyan esetben, amikor szemmel látható, hogy elférne egyen is. Ha lesz rá időm, elküldöm az ominózus fájlt, hátha Neked hamarabb szótfogad a SU. (Téged sokkal jobban szeret, mint engem.) -
Nos, Ezt hívják feltétel nélküli bizalomnak? Mi van, ha szexképeket küldözgetek a nevedben az összes ismerősödnek? Amúgy itt az "aláírásomban" van egy link, amelyről tudsz emailt küldeni ilyen "titkos" adatokkal. Ugyancsak lehet egymásnak emailt vagy "magánüzenetet" (Private Messgae) küldeni balra, a név alatti ikonokról.
A nyomtatásnál mindenek előtt próbáld meg teljes méretűre (ablaknyira) nagyítani, amit ki akarsz nyomtatni. Shift+Z az egész modellt ablaknyira nagyítja, de ha csak egy részét akarod, akkor jelöld ki > jobb kattintás > "Zoom extents".
A ebes vibrálásnak legalább 80 %-ban az ostoba reklámok az okai. Végső soron nekem semmi bajom a reklámokkal, hiszen számtalan olyan - amúgy ingyenes "szolgáltatás" van a weben, amely ebből tartja fenn magát (ehm-ehm... nekünk is vannak...). De az kétségtelen, hogy sok reklám már annyira zavaró, hogy képtelenség miattuk megfelelően élvezni a fő tartalmat. Erre használok mindenféle (pontosabban leginkább egyféle) "kiegészítőt" a Firefox-ban: ha már valami nagyon idegesítő, egyszerűen letiltom és kész.
A Flasht önmagában nem jó teljesen letiltani,mert hát számos olyan tartalom van a neten, amely Flash-ben jelenik meg (mondjuk viszont az olyan honlapokat sem szeretem, amelyek teljesen Flah-ben vannak).
Advertisement