Térfogatszámítás
-
Üdv Gaieus!
Segítségedet szeretném kérni, egy olyan pluginra vagy valamire lenne szükségem, amely bármely test térfogatát kiszámolja, persze ha van ilyen. Autocadben a testek térfogatát egy paranccsal le lehet kérdezni, valami ilyesmire gondolok.
Kösz előre is.
-
Szia!
Itt van: Volume Calculator rb (a jobb klikk menübe eszi be magát). Nem tudom, pontosan mit tud (pl. hogy több group/component térfogatát is számolja vagy mi); sosem használtam.
-
Köszönöm a segítséget. Úgy általában jól működik,
de pl. egy tárgyra teszek egy furatot akkor megzavarodik. -
Nem tudom, pontosan mi lehet a probléma, de arra nagyon ügyelj, hogy a felületek jól legyenek fordítva,. azaz a furat belsejében is pl. fehér/drapp legyen, ne kék/szürke ("back face"). Ezeknél a szkripteknél ez általános követelmény szokott lenni (ui. ez alapján tudja, mit is kell számolni).
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register LoginAdvertisement