Üdv a "magyar sketchup fórum"-on!
-
Én nem használok SP-et, úgyhogy abban nem tudok tanácsot adni. Keyframe animation-t sem, de amennyire tudom, a Twilight tudja azt is renderelni.
-
Üdv mindenkinek !
Örülök, hogy Gaieus segítségével végre idetaláltam ! Köszönöm !
-
Szia Max és üdv a fórumon.
Van itt ugyan valami magyarázat, hogy miért és hogyan megy ez a "felhasználói csoport" macera:
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=50&t=11900
de nyilván, mikor be van jelentkezve az ember, eleve nem látszik.
Lehet, hogy majd megoldom valamiképp, hogy azért legyen valami link vagy utalás ilyenkor is. -
Üdvözlök mindenkit
Hosszas de türelmes probálkozás után örülök hogy itt lehetek.Butortervezésre szeretném használni. Kb egy honapja kerültem kapcsolatba a sketchupal, nem tudok angolul de a sok bemutato video na meg itt a magyar véleménymegosztás nagyban segit elég jol haladok. Butorgyárto cégnél dolgozok, eddig nem nagyon volt igény rajzok, látványtervek meg ijesmik készitésére, de a szélesedö piacigények egyre rákényszeritenek erre. Majd látjuk hogy hogyan tovább.
Köszi hogy itt lehetek és befogadtatok -
Szia Trikaa! Érezd jól magad és ha valami gondod adódik, bátran kérdezz!
-
Máris jol érzem magam. Irtam már az engem érdeklö topicban. Olvasgatva a forumot, elég széles skálában használják a skechupot, tényleg oriásinak tünnek a lehetöségek ehez képest a butortervezéssel kevesen foglalkoznak. Személyesen magam részére egyelöre a butortevezés elemi szabájait igyekszem megalapozni. Ehez beszereztem némi angol szaki könyvét, videoját, de hát kevés angol tudással biza idöigényes mindent a hejére tenni. Ezért ötletként nem volna célszerü felhasnálás terület fügvényébe is csoportosulni?...pl-ként faipar, régészet, épitkezés, auto...stb, ..na meg merész zseniprojektek. És elnézést kérek de itt ojyan dolgokat müvelnek egyesek hogy megáll az ember esze. Ok lehet ha én vagyok maradi ezt is elismerem, de igyekszem lépést tartani.
-
Hát a SketchUp "mottója" az, hogy "3D mindenkinek". És nyilán széles a felhasználók tábora. Egyébként épp elég "famunkás" van it a magyar fórumon is, és látom, hogy az angol nyelvű "Woodorking" fórumot is felfedezted már.
-
Igen felfedeztem, épp most akadt egy kis problémám az esztergálással. tanulni szeretném ax esztergálást, follow me, nekifogtam egy alakzatoto rajzolni, egyik ivet scale-al tükröztem és mikor a hejére akarom muvolni benyomja nekem a téglapap élét amiben az egész mintát akarom rajzolni. Gondolom összevan ragadva az iv végponja az éllel, szét kell szedni?...hogyan tovább. Csatolom a fájt, és engedelmeddel nyithatok egy butorszaktopicot?..na ná, csak hogy töltök fel fájlt?
-
Persze, nyiss topikot bármikor (éppenséggel jobb is,mint ebben a "mega-topikban" eltemetni a dolgokat)
Fájlt csatolni a szövegdoboz alatti "Upload attachment" fülön tudsz. Van ott egy + gomb, amely arra volna való, hogy egyszerre több csatolmányt is hozzáadhass, de ez ne tévesszen meg: nem működik (az új fórumunkon már igen!), úgyhogy csak szépen, egyesével...
-
-
Amugy, bármilyen okatatoi megmozdulás, esetleg találkozot szerveztek ne hagyjatok ki belöle
-
Hát igen, ha az élek mással is érintkeznek, akkor amolyan "ragadóssá" válnak. Nem tudom pontosan, melyik forma kell ott neked igazából, de talán valami ilyesmi?
Két dolgot csinálhatsz:- töröld ki, ami nem kell (én ezt csináltam)
- válassz ki mindent, ami kell, > jobb kattintás > "make group". Ez aztán egy amolyan "obozba" rakja, amit külön akarsz kezelni, és nem ragad hozzá semmihez. Dupla kattintásal tudod a doboz tartalmát szerkeszteni.
Persze hosszú távon (főleg ilyen szakmában, ahol egyes elemek gyakran ismétlődnek, sőt, később is felhasználhtók), előbb-utóbb át kell térned inkább a komponensekre (a jobb kattintás után éppenséggel ilyet is csinálhatsz belőle - ilyenkor nevet kell neki adni, meg hasonlók).
-
Köszi a forma nem lényeges mert csak tanulgatok. rajzolás közben adotott a a hejzet és azért kérdeztem rá, mert van hogy az adott pontbol még tovább más alakzatokat kell csináljak. Amugy a group és komponens lehetöség és külömbség eléggé kezd tisztázodni.
-
Egy dolog még nem tiszta. Több rajzolási eszköznél fontos hogy megkeressük , rátapadjunk az adott sikra, tengejre, ez nekem nem mindig sikerül. A kérdésem az hogy hogyan kell ezt csinálni, és mennyire függ a keresés, tapadás a model elhejezkedésétöl? pl. kell egy kicsit mozgatni valamerre és akkor könnyeben megjelennek a lehetöségek
-
Ez az, amit a SketchUp-ban "inferencing"-nek neveznek, vagyis hogy a SketchUp mindig aktívan "kitalálni", mit és hova akarsz rajzolni. Mihelyst kezd az ember ráérezni az ízére, onnantól már egyre könnyebben megy a dolog.
Általában tudsz pl. egy tengely mentén rajzolni, ha eléggé elviszed az igazi céltól a ceruzát. Nos, mihelyst megvan a "tip" hogy pl. "On red axis", lenyomod a Shift gombot és most már akárhova rajzolhatsz, marad a piros tengelyen a dolog (nos, tengelyek esetében még könnyebb: a vonalrajzolás és mozgatás esetén használhatod a nyilakat is: fel/le kék tengely, jobbra piros, balra zöld).
A Shift-tel való "zárás" minden esetben működik.
-
Feltettem az elején egy rakás plugint amit most az én dolgomhoz fölöslegesnek találok, hogy szedjem le,
-
Sziasztok!
Egy kis bemutatkozás, mielőtt elárasztalak titeket kérdésekkel.
Néhány napja ráakadtam SketchUp-ra és nagyon megtetszett. Már régóta keresek olyan programot, amivel nagyon élethű terveket lehet készíteni. Bútorokat tervezek és készítek megrendelésre. Eddig kitchendraw-ot használtam, de a könnyű és gyors kezelhetőségen kívül nem sok pozitívumot tudnék felsorolni ami tetszik benne. A renderelése néha nagyon gáz. Használom még az AutoCad-et pontosabb szerkesztésekhez. A SketchUp azért kell nekem mert szeretnék készíteni egy bútorkatalógust. (Persze ez óriási meló, de egyszer talán összejön.) De ha nagyon gyorsan fogok vele tervezni, akár a megrendelőim egyedi elképzeléseit is ezzel tervezném. -
Üdv Local. Úgy tűnik, itt a magyar fórumon legtöbben bútorkészítésre használják a programot. Gondolom, nem véletlenül persze.
-
Üdv Mindenkinek!
egy pár mondatban bemutatkoznék.
az életem aktív munkával töltött éveinek nagyrésze épületek, (Többnyire családi házak) illetve fa szerkezetek (pl, tetők) tervezésével telt. Most, hogy rá akadtam a sketchup-ra, próbálkozunk ezzel is, mivel, gyors és egyszerű, amennyit eddig láttam belőle, és az ára is roppant vonzó. Így most ezzel próbálkozom. A szimpla tervezés már nagyjából megy, a rendereléssel még nem foglalkoztam, az majd ezután jön. (Itt is vannak még problémáim, amiket egyelőre nem tudok áthidalni, de még próbálkozom.)
Üdv mindenkinek a fórumon.
-
Szervusz "Dagadt" (bár elég hülyén érzem magam, hogy így kell hívjak valakit)
Ha találsz olyan topikot, amelyben számodra is érdekes dolgok vannak, nyugodtan írj oda - vagy ha saját dolgaidról szeretnél írni, nyugodtan kezdj új topikot!
Advertisement