SketchUp 2013
-
Megjelent végre a SketchUp legújabb változata. Átugrottak vagy 2001 verziót és rögtön a 2013-assal rukkoltak elő.
-
Kiprobáltam, van némi furcsaság ami engem zavar.
- az ikonok modernizálodtak, konzervativ lévén nehezen tudom az ijet megszokni, föleg ha nem finonultaj hanem inkább durváb formát öltenek. A méretük nagy, ha a preference-be válltoztatok tul kicsik
- rajzoláskor a geometriák körvonalai vastagok, itt lehet ga az én géppemel van baj, mert nézve a tutoriákokat, másnál nem tünt ez fel
3.az eszköztárban, nem lehet az ijonokat 2 sorba rendezni? tul megszoktam a 8-as felületet
-
Hát, az új ikonok ízlés kérdése - nekem sem nagyon tetszettek eleinte, de mostanra már megszoktam.
A vonalak mind vastagok vagy csak a "profil"? Ezt tudod állítani a stílusokban (vagy akár teljesen ki is kapcsolni).
A kettős soron a vízszintes ikonokat érted?
-
Hát igen. Az ember ha dolgozik az ujitott verziokkal, kénytelen megszokni. Egyedüli program amejen tetszett az ikon és felület uhitás eddig még az autocad.
Mit jelen az hogy "profil" vonalvastagság?
Az ikonrendezést kettös oszlopba értettem, pontosabban ami a 8-s verzioban a bövitett eszköztár, és ami ugynézem a 2013-asban már meg sincs hanem egyénileg macerálható -
A "Large toolset" megvan a 2013-asban is. Ha kiteszed az asztal közepére, és az egérrel elkezded a szegélyét alul vagy oldalt húzkodni, akkor bármilyen méretűre (pl. kettős oszlopba is) alakíthatod. Igaz, úgy tűnik, így, kettős oszlopban valóban nem lehet az oldalhoz ragasztani.
A profil a különböző alakzatoknak a külső éle. Ez lehet vastagabb vagy vékonyabb (a "normál" élek mindig 1 pixel vastagok)
-
Értem, és köszi az utbaigazitás. Te mint profi felhasználó és képviselö, hogy látod mijen területen alkalmazzák a legtöbbet a programot. Nincs szándékukba a fejlesztöknek harcba szálni a méregdrága CAD/CAM programokkal?
-
Én személyesen, a már régen feltett problémát hiányolom belöle, vagyis a megtervezet. lemodelezett drabrol, részletes szabásjegyzék legenerálást. Más topikban volt szó és tényleg megoldható a generat reportal, viszont igy emlékezetböl átgondolva elég maceráns.Viszont a generat reporttba, valahogy bevinnébek opciokat, iparág szerint, ezen belül annak megfelelö jellegzetes anyagkiválasztás lehetöséget, mértékegységet stb szerintem robbanásig megnöne a kerselet és alkalmazási terület. Például lemodelezek egy butort csoportositom az elemeket, elnevezem stb majd rámegyek a generat reportba és jönnek a lehetöségek: minden beviszek a jegyzékbe vagy nem, amit beviszek adja meg az anyagot vagy nem, ha igen mijen anyag, mijen méretü, számoljon felhasznált anyagmennyiséget vagy ne, ehez rendelhessen árat vagy ne....és ijenek
-
A fentebb emlitett profilban az él vastagságot beállitottam viszont a gép ujrainditásakor mindig visszaáll. Be lehet ezt állitani hogy az alapértelmezés az én beállitásom maradjon?
-
Először is, mikor beállítod, frissítsd a stílust (a stílus ablak bal felsp sarkában lévő bélyegképen megjelenik két, körkörös nyíl; kattints ide).
Másodszor mentsd el "Temlátként" a File menü alatt, és a felugró ablakban legyen bejelölve a kis négyzet, hogy használd ezt a templátot legközelebb. (Adj neki nevet és esetleg valami leírást)
-
Ok. Köszi. Kellemes és boldog ünnepeket.
-
Érdekes észrevétel, hogy az utobbi idöbe egyre több tervezö, modelezö program skechup importot tesz lehetövé.
-
Igen - végül is az egyik legelterjedtebb program, és aki (akár "büszkeségből") nem teszi lehetővé, az bizony lemarad a versenyben.
-
És gondolom ezzel az import lehetöséggel bizza sok, elöre elkészített modelhez hozzaférést nyer az adott programok használója. Ez pedig nagy segitség mert, itt a forumon is találkoztam ojanokkal akik profi modelezö programmagas szitü használata után is hatékonyabban modeleznek sketchup-al. Érdekelne azért az importállás minösége. vagyis mennyire használható a beimportált model az adott programon belül, mit lehet kezdeni vele
-
Hát, ez a modelltől is függ. Én, ha modellezek, sosem szoktam a 3D Warehouse-ból importálni moddelleket, mert sajnos többnyire több gond van velük, mint ha magam csinálom meg az egészet.
Na persze mindig vannak "utolsó pillanatban" készült dolgok, amikor az ember nem nagyon mérlegel...
-
Az egyik konyhabutor tervezö programba mikor bevezették az skp import lehetöségét, az adot szoftver honlapján abemutató videoba bámulatos dolgokat müveltek bene pillanatok alatt. Ez egy látványterv elkészitésénél szerintem rengeteg idötmegtakaritás, és nagyon gyors hajlékonyságot eredményez a leendö ugyfél, megrendelö meggyözésére. hogy késöbb a látványterv tényleges megvalositása menijen nehézségekbe ütközik ahoz már van némi fogalmam
-
ACAD 2014 még mindig nem adta be a derekát az skp fájlok tekintetében.... na majd talán jövőre.
Amúgy ezek az ikonok nekem sem szimpatikusak SU 2013-ban. nem is értem mi volt a tervezők célja. Egyelőre maradok a 8-asnál. -
De igen, beadta, és elég jol müködik
-
Nem vagyok nagyon jártas az acad-ba de feltünt hogy létezik ez az opcio és kiprobáltam,
-
...és hol van ez a opció?
-
Itthon nincs acad-om, holnap megnézem és leirom pontosan, 2014-esbe láttam
Advertisement