SketchUp 2013
-
Először is, mikor beállítod, frissítsd a stílust (a stílus ablak bal felsp sarkában lévő bélyegképen megjelenik két, körkörös nyíl; kattints ide).
Másodszor mentsd el "Temlátként" a File menü alatt, és a felugró ablakban legyen bejelölve a kis négyzet, hogy használd ezt a templátot legközelebb. (Adj neki nevet és esetleg valami leírást)
-
Ok. Köszi. Kellemes és boldog ünnepeket.
-
Érdekes észrevétel, hogy az utobbi idöbe egyre több tervezö, modelezö program skechup importot tesz lehetövé.
-
Igen - végül is az egyik legelterjedtebb program, és aki (akár "büszkeségből") nem teszi lehetővé, az bizony lemarad a versenyben.
-
És gondolom ezzel az import lehetöséggel bizza sok, elöre elkészített modelhez hozzaférést nyer az adott programok használója. Ez pedig nagy segitség mert, itt a forumon is találkoztam ojanokkal akik profi modelezö programmagas szitü használata után is hatékonyabban modeleznek sketchup-al. Érdekelne azért az importállás minösége. vagyis mennyire használható a beimportált model az adott programon belül, mit lehet kezdeni vele
-
Hát, ez a modelltől is függ. Én, ha modellezek, sosem szoktam a 3D Warehouse-ból importálni moddelleket, mert sajnos többnyire több gond van velük, mint ha magam csinálom meg az egészet.
Na persze mindig vannak "utolsó pillanatban" készült dolgok, amikor az ember nem nagyon mérlegel...
-
Az egyik konyhabutor tervezö programba mikor bevezették az skp import lehetöségét, az adot szoftver honlapján abemutató videoba bámulatos dolgokat müveltek bene pillanatok alatt. Ez egy látványterv elkészitésénél szerintem rengeteg idötmegtakaritás, és nagyon gyors hajlékonyságot eredményez a leendö ugyfél, megrendelö meggyözésére. hogy késöbb a látványterv tényleges megvalositása menijen nehézségekbe ütközik ahoz már van némi fogalmam
-
ACAD 2014 még mindig nem adta be a derekát az skp fájlok tekintetében.... na majd talán jövőre.
Amúgy ezek az ikonok nekem sem szimpatikusak SU 2013-ban. nem is értem mi volt a tervezők célja. Egyelőre maradok a 8-asnál. -
De igen, beadta, és elég jol müködik
-
Nem vagyok nagyon jártas az acad-ba de feltünt hogy létezik ez az opcio és kiprobáltam,
-
...és hol van ez a opció?
-
Itthon nincs acad-om, holnap megnézem és leirom pontosan, 2014-esbe láttam
-
-
Régen láttam egy ojan videot amejben a sketcup-ba lemodelezett butor ajtója animácioval nyitható volt. Ha valaki tud segiteni mert nem kapom azt a videot. mikor a kurzoral közelitett az ajtohoz az átalakult egy kis mutatoujjá és nyilt az ajtó. meg csukodott. mivel lehet ez megcsinálni?
-
@trikaa2000 said:
Jah hogy plugin, azt nem néztem, Köszi utána nézek.
A dinamikus komponensre gondolsz, van itt is egy topik a fórumon, meg beírod youtube-ra és kidob pár videót is.
-
létezik ojan magyarnyelvü oldal ahol ternezöi munkát lehet vállalni butorgyártás tervezés terén
-
A 2014-es verzio nem támogatja a pluginokat?
-
Ki halt az utca? Ki halt a város? Eltévedtem?
-
@trikaa2000 said:
Ki halt az utca? Ki halt a város? Eltévedtem?
Nem tudom mivan. Mindenki ledta a szerelését?
...én azért beszoktam nézni.
GAI merre vagy?
-
Üdv!
No azért nem mindenki, én még a pályán vagyok...
Advertisement