Dinamikus komponensek készítése
-
helló. Elhaltak a dinamikus komponensek, vagy már tökéletesen müködnek . közben született magyar forditás vagy bemutató ennek a használatásól?
-
Nem haltak el - és nem is működnek tökéletesen.
Magyar fordításról nem tudok.
-
Ezt hogy értsem nem müködnek rendesen?.... Programhiba, vagy nem tudják a felhasználok müködtetni? Gondolom ez a dinamikos komponens kb a cad/cam rendszerekbeli parametrikus programozásnak fele meg. Ott meg jogy müködjön és jól müködjön nagyon méjen belekel gondolni mit mivel, és miért teszünk.
-
Az alapvető probléma az, hogy a SketchUp belső működése valamiért még mindin láb/hüvelyk alapú, és ezekben a parametrikus modellekben a metrikus mértékegységekre valami kínkeserves módon tudták csak megoldani a működést. Emlékszem, mikor először teszteltük, nem is működött metrikusban egyáltalán.
Aztán mikor végre működött, akkor is csak centiméterben (milliméterben vagy méterben - ha jól tudom - azóta sem). Vagyis nem egy tökéletes rendszer. Én mondjuk sosem használtam, mert az én dolgaimhoz ilyemi nem kell.
-
Ertem. Erre mondta egy butortervezö programfejlesztö hogy ez nem cad/cam rendszer hanem amojan gumialapu program, huzzuk, nyulik de a precizitás nem kiszámitható. ha valakinek megbizható preciz dolog kell ott vannak a méregdrága ternezöprogik
-
Hát a fene tudja. Valami 8 vagy 9 tizedesjegy pontossággal működik milliméterben is - hacsak valaki nem a NASÁ-nak dolgozik, elég kéne legyen.
-
Jaj, jaj....szerintem a magamfajta asztalosnak az tulzottan preciz és elégséges, részemröl a témát le is zárom mindaddig mig bele nem méjülök és ki nem probálom mit lehet kihozni ezzel a funkcióval. Ezen a téren minden elismerésem és tiszteletem a topic inditójának akinek a bemuató videoján látszik hogy dolgozott vele és eredményeket is ért vele.Gyakorlat te szi az embert mesterré
Advertisement