Bútor. Asztalos. Faipar
-
Nem boldogulok, a solid tols trimjével, Hogyan tudok 1-es kijelölésnél több csoportot kijelölni. A példába a hoszanti frizbe akarom a meröleges két csapost belemarni. Nem tudom egsyzere a kettöt kijelölni. Vagy az a megoldás hogy kétszer török?
-
egyesével próbáld, egymás után.
-
És megy az animáció is. Probálgatom kifestés, paint bucket-et. Hogy lehet a fa erezetet irányát válltoztatni? PL
-
Először is miért csoportosítottad a kocka oldalait külön-külön? Javaslom, hogy robbantsd szét az egészet, majd arra a felületre kattints jobb gombbal, amelyen meg akarod változtatni az erezet irányát. Van egy Texture menü > ott Position - most mindenféle dolgok megjelennek, de te csak kattints jobb gombbal megint és Rotate (90 vagy 270 fok). Ha megvagy, nyomj egy Entert.
-
Ok. közben büvészkedek. Csináltam egy modelt, hogy mért igy probálkozom ne kérdezd mert hosszu elmesélnem, viszont a csoport nem egységes, és a el akarom rejteni a csoport némi hozzatartozoja ott marad, meg ha ki akarom pucolni tünnek el a felületek. Mi az oka. csatolom a fájlt
-
Azt a sarkot egyszerűen kifelejtetted a csoportból.
- Kattints rá háromszor (így minden, érintkező élt és oldalt kijelölsz),
- vágd ki (Ctrl+X),
- szerkeszd a csoportot (dupla kattintás)
- majd az edit menü alatt a "Paste in place" paranccsal szúrd be oda, ahol volt - csak most már a csoporton belül
Érdemes a Paste in place-nek gyorsgombot létrehozni (Window > Preferences > Shortcuts). Mivel a Paste (beszúrás) amúgy is a Windowsban Ctrl+V, én a Shift+Ctrl+V kombinációt adtam neki.
-
K özben aktivan dolgozok. gyajorlat teszi az embert mesterré
-
Na, csak hajrá!
-
Nem nagyon értem, de megoldottam másképp. Köszi a segitséget. reggelre kész kell legyek egy amojan látszat tervel. közben ha nem zavarok felteszem ahogy haladok, jol jönnek a kommentek tanácsok, de ne zavartasd magad, eddig is nagyon sokat segitettél, remélem hamarosan valamiképp hálás tudok lenni
-
@trikaa2000 said:
Nem nagyon értem, de megoldottam másképp.
Pedig ez fontos, úgyhogy jó lenne, ha megpróbálnád még egyszer...
-
Megprobálom.
-
Megprobáltam a Ctrl+X-es müveletet, megy. Fura volt mert az elején copy-t adtam, utánna irtad Ctrl+x az meg kivágá, viszont nem tünt el. de a csoport-ba beillesztve minden hejre állt. Ok. Még egyszer köszi minden segitséget, fekszem le mert késö van, holnap meg melo
-
egy pár kérdés
- Animaciót csináltam, mikor adtam hozzá a scent egy üzenet jelent meg valami mentési opciokkal,Kiexportáltam png-be a nézeteket, láttam hogy van lehetöség avi-ba exportalni animáciot, viszont egy errort irt ki és a program bezárt, ujrainditáskor a scenek eltüntek. Mi az oka? A scen-ek álltalában megmaradnak?
-
A mentési opciók valószínűleg a stílus mentésére vonatkoztak.
Az error (anélkül, hogy látnám), nem sokat mond így. Igen, lehet avi-ba exportálni az animációt amúgy.
A scene-ek valószínűleg azért tűntek el, mert összeomlott a program és a készítésük óta nem mentetted.
-
Ok. Közben ma sikerült lementenem avi-ba, viszont nagyon rosz a képminöség.
-
No igen, erről majd beszélünk - gondolom, nem elsősorban filmeket fogsz csinálni... Van valami filmszerkesztő programod? Ha nincs, töltsd le a virtualdub-ot:
http://sourceforge.net/projects/virtualdub/?source=directory
És ha a minap a FastStone képnézegetőnél tartottunk, akkor a képátméretezőjét is:
http://www.faststone.org/FSResizerDetail.htmPersze végső soron valami ilyesféle animáció volna az igazi, gondolom...
[flash=600,360:2sac2j3j]http://www.youtube.com/v/fHXGUjAY8SM[/flash:2sac2j3j]
-
Hát persze hogy nem filmeket akarok csinálni. De a tegnap látva a mentési lehetöségeket gondoltam kiprobálom. Van olyan lehetöség hogy a megmodelezet anyagmennyiség térfogatát, felületét kiszámicsa? Emlitetted a generat report, még nem probáltam mit ad ki és mit lehet azzal kezdeni, viszont ahoz pontosan meg kell modelezni a termékeket.
Igen a tegnap letöltöttem az a képnézegetöt, találtam magyar válltozatot hozzá, ez amit most ajánlasz kép átméretezö az mire jó, nem lehet a nézegetövel is szerkeszteni?
A video pedig nagyon tetszik, láttam hogy a tvilling render..????...stb. Nagyon sokat olvastam itt a forumon erröl meg renderelés, nekem ez még tul magas. Lényegében a renderelés az ilyen animáciok és a modelek élethü képének a kialakitási folyamata? -
Azzal az átméretezővel egyszerre sok képet lehet átméretezni. Vagyis ha nem valamelyik vacak, beépített codec-kel exportálsz videót a SketchUp-ból (amelynek az élsimítási technológiája amúgy is nagyon rossz), hanem képkockánként exportálsz pl. 2x méretben, utólag egyszerre átméretezheted a képeket és egy külső videószerkesztőben sokkal simább és jobb minőségű filmet kapsz, mint egyenesen a SketchUp-ból.
Igen, mint látod, a SketchUp megjelenítése amolyan "vázlatos" (sketch = skicc). Persze ilyen módon is lehet szép eredményeket produkálni, de mostanság nagy "divat" ez a "fotórealisztikus" megjelenítés ahola faerezet szépen kijön, a felültek fényesek, több szögből van megvilágítva a tárgy és így tovább. Nyilván ráérsz még ezzel, ha már biztonságosan tudsz modellezni.
-
És az anyagmennyiség (térfogat): ha "solid" onjektumokat modellezel, akkor azoknak a SketchUp automatikusan megadja a térfogatát:
-
Ma elég intenziven dolgoztam és ugy érzem fog menni, gyakorlat teszi az embert mesterré. Van egy ojan problémám, hogy két gépen is használom a sketchupot, otthon meg a cégnél, na meg van egy laptot. A három gép közül csak a cégesen hajtja végre a beirt méreteket pontosan. Ez minek tulajdonitható? az itthono gépen ha begépelem az értékekek x meg y irányba csak az egyiket hajtja végre pontosa.
Advertisement