Bútor. Asztalos. Faipar
-
K özben aktivan dolgozok. gyajorlat teszi az embert mesterré
-
Na, csak hajrá!
-
Nem nagyon értem, de megoldottam másképp. Köszi a segitséget. reggelre kész kell legyek egy amojan látszat tervel. közben ha nem zavarok felteszem ahogy haladok, jol jönnek a kommentek tanácsok, de ne zavartasd magad, eddig is nagyon sokat segitettél, remélem hamarosan valamiképp hálás tudok lenni
-
@trikaa2000 said:
Nem nagyon értem, de megoldottam másképp.
Pedig ez fontos, úgyhogy jó lenne, ha megpróbálnád még egyszer...
-
Megprobálom.
-
Megprobáltam a Ctrl+X-es müveletet, megy. Fura volt mert az elején copy-t adtam, utánna irtad Ctrl+x az meg kivágá, viszont nem tünt el. de a csoport-ba beillesztve minden hejre állt. Ok. Még egyszer köszi minden segitséget, fekszem le mert késö van, holnap meg melo
-
egy pár kérdés
- Animaciót csináltam, mikor adtam hozzá a scent egy üzenet jelent meg valami mentési opciokkal,Kiexportáltam png-be a nézeteket, láttam hogy van lehetöség avi-ba exportalni animáciot, viszont egy errort irt ki és a program bezárt, ujrainditáskor a scenek eltüntek. Mi az oka? A scen-ek álltalában megmaradnak?
-
A mentési opciók valószínűleg a stílus mentésére vonatkoztak.
Az error (anélkül, hogy látnám), nem sokat mond így. Igen, lehet avi-ba exportálni az animációt amúgy.
A scene-ek valószínűleg azért tűntek el, mert összeomlott a program és a készítésük óta nem mentetted.
-
Ok. Közben ma sikerült lementenem avi-ba, viszont nagyon rosz a képminöség.
-
No igen, erről majd beszélünk - gondolom, nem elsősorban filmeket fogsz csinálni... Van valami filmszerkesztő programod? Ha nincs, töltsd le a virtualdub-ot:
http://sourceforge.net/projects/virtualdub/?source=directory
És ha a minap a FastStone képnézegetőnél tartottunk, akkor a képátméretezőjét is:
http://www.faststone.org/FSResizerDetail.htmPersze végső soron valami ilyesféle animáció volna az igazi, gondolom...
[flash=600,360:2sac2j3j]http://www.youtube.com/v/fHXGUjAY8SM[/flash:2sac2j3j]
-
Hát persze hogy nem filmeket akarok csinálni. De a tegnap látva a mentési lehetöségeket gondoltam kiprobálom. Van olyan lehetöség hogy a megmodelezet anyagmennyiség térfogatát, felületét kiszámicsa? Emlitetted a generat report, még nem probáltam mit ad ki és mit lehet azzal kezdeni, viszont ahoz pontosan meg kell modelezni a termékeket.
Igen a tegnap letöltöttem az a képnézegetöt, találtam magyar válltozatot hozzá, ez amit most ajánlasz kép átméretezö az mire jó, nem lehet a nézegetövel is szerkeszteni?
A video pedig nagyon tetszik, láttam hogy a tvilling render..????...stb. Nagyon sokat olvastam itt a forumon erröl meg renderelés, nekem ez még tul magas. Lényegében a renderelés az ilyen animáciok és a modelek élethü képének a kialakitási folyamata? -
Azzal az átméretezővel egyszerre sok képet lehet átméretezni. Vagyis ha nem valamelyik vacak, beépített codec-kel exportálsz videót a SketchUp-ból (amelynek az élsimítási technológiája amúgy is nagyon rossz), hanem képkockánként exportálsz pl. 2x méretben, utólag egyszerre átméretezheted a képeket és egy külső videószerkesztőben sokkal simább és jobb minőségű filmet kapsz, mint egyenesen a SketchUp-ból.
Igen, mint látod, a SketchUp megjelenítése amolyan "vázlatos" (sketch = skicc). Persze ilyen módon is lehet szép eredményeket produkálni, de mostanság nagy "divat" ez a "fotórealisztikus" megjelenítés ahola faerezet szépen kijön, a felültek fényesek, több szögből van megvilágítva a tárgy és így tovább. Nyilván ráérsz még ezzel, ha már biztonságosan tudsz modellezni.
-
És az anyagmennyiség (térfogat): ha "solid" onjektumokat modellezel, akkor azoknak a SketchUp automatikusan megadja a térfogatát:
-
Ma elég intenziven dolgoztam és ugy érzem fog menni, gyakorlat teszi az embert mesterré. Van egy ojan problémám, hogy két gépen is használom a sketchupot, otthon meg a cégnél, na meg van egy laptot. A három gép közül csak a cégesen hajtja végre a beirt méreteket pontosan. Ez minek tulajdonitható? az itthono gépen ha begépelem az értékekek x meg y irányba csak az egyiket hajtja végre pontosa.
-
Négyszöget rajzolsz? Milyen nyelvű operációs rendszer van rajtuk?
-
ok. Gondolom az a baj. ahol müködik angol, ahol nem meg magyar
-
igen a négszög rajzolásnál inkább van gond. na meg gondolom a billentyüzet is hordizhatja mert a , és . nem mindeniken ugyanott van
-
A magyar billentyűzeten pontosvesszővel kell elválasztani az értékeket (és a vessző a tizedesjegy):
24,5;40,3
Az angol billentyűzeten vesszővel kell elválasztani (és a pont a tizedesjegy):24.5,40.3
-
Ok, kiprobáltam, de az angolra álitott bevitelnél is a ; vessy0vel dolgoyik pontosan. Olvasgattam a renderelésröl más topicocban, létezitk magyar nyelvü renderelö program, mint teljesen kezdö ijen téren is hogy fogjak neki?
-
Egyszer nekiláttam lefordítani a Twilightot de már az elejénél elakadtam. Egyszerűen nincs "bevett" fordítása egy csomó szakkifejezésnek. Utána néztem, de ahány hely, annyiféle fordítást találtam (pedig nekem tolmács és szakfordító végzettségem is van angolból).
A másik ok, amiért (szerintem) nem érdemes fordításokkal küszködni az az, hogy minden egyéb oktatóanyag angolul van, és az ember azt sem tudja ilyenkor, milyen funkcióról van szó, mert magyarul ismeri őket. Valószínűleg inkább egy "magyarázat" lenne a legjobb minden ilyen programhoz, hogy mi mire való és mit jelent.
Advertisement