Bútor. Asztalos. Faipar
-
Van egy kényes problémám, csatolom a fájlt, nem tudok boldogulni egy szék összekötöinek a syögbeforditásával
-
Használj segédvonalakat és úgy könnyebb lesz forgatáskor a metszésvonalakhoz illeszteni az ilyen elemeket.
-
Igen, minden olyan esetben, ha nem derékszögben vagy a tengelyek mentén dolgozol, ezek a segédvonalak nagyon hasznosak!
-
köszi ijesmire gondoltam, viszont nem kapom a sorrendet, ebben az esetbe nekem van egy 60x19-es összekötötm, ezek szerint célszerü egy hoszab méretü összekötöt elöre komponensként csinálnom, majd azt baforgatni a segédvonalak mentére utánna meg a lábakkal letörni hogy megkapjam a pontos alakzatot?. Én is segédvonalakat rajzoltam utánna megrajzoltam a külsö felületet, majd push pull kihuztam, viszont ezután lehetetlen alaku komponens doboz alakult ki, meg tehetelen lettem nagyon
-
Mivel az összekötők végei minden irányban szögben állnak a Push/Pull-t nem tudod alkalmazni, mert azzal csak merőlegesen lehet kihúzni a felületeket. Ezért én először a képen látható módon rajzolnám meg a segédvonalakat, majd összekötném azokat vonallal és csak azután group vagy komponens...
-
Igen, most már értem.Egszerü, és nagszerü megoldás. Ijen mikor az ember nem sokat gyakorol és egy probléma megoldást eltuloz. Köszi nagyon a segitséget
-
És a segitség eredménye ami igaz igaz gyakorlás és ötletes segitségel nem is nehéz a sketchup
-
Ezzel Cuttlist pluginnal kapcsolatban átnézegettem a fenti legetöségeket viszont nekem nem nagyon jön be, csak az az ömlesztett dolog inch-be. Hol találhato az a forum rész akár angolul ahol erröl beszélnek, vagy informáciot lehet kapni. Mennyire nehéz egy ijen plugint megirni? Szerintem ha többnek van igénye rá, nem volna jó meggkérni valamelyik ijen plugin iro szakit irjon egyet? Én személy szerint ha esetleg már létezik fizetös jol átlátható ijen plugin érdekel.
-
Ez a component reporter plugin nem ad metrikus eredményeket? (TIG angol, vagyis ő nyilván nem inch-ben számol)
-
öszintén még nem probáltam, csak Lokal felhasználoval volt kettötöknek egy beszélgetése miböl ugy véltem nem nagyon tudott mit kezdeni vele. ma délután kiprobálom és jelentkezem a fejleményekkel
-
A TIG pluginja metricbe számol, viszont ömlesztve tesz mindent egy hejre. Fenteb Local-al volt egy beszélgetésetek amiben te nagyon szépen szétvállsztottad az adatokat és excelbe loementetted, már elolvastam párszor de nem kapom hogy te hogy oldottad meg.
-
Tulajdonképpen át kell konvertálni a csv fájlt txt-re. Én sem gondoltam volna, hisz az excel megnyitotta...
De hát mindig tanul az ember.
Fentebb leírta Gai hogy az OpenOffice-al hogyan kell átkonvertálni.
Én próbálgattam egy online konvertálót, de nem sikerült. Azóta pedig nem foglalkoztam vele.
A gugliba írd be hogy csv to txt... Aztán sok szerencsét -
Köszi. közben megértettem a menetet, oppenoffice-al nyitja ami már nyitás elött rákérdez hogy konvertál. még nem probáltam mert nincs nekem oppenoffic-om tele a gépen egy csomo kacattal és nem tudom telepiteni. Amugy köszi a segitséget. te is faiparoskodsz?
-
Google Dokumentumokban (vagy ahogy újabban írják, Google Drive-ban) is átkonvertálhatod, ez egyszerűen, online működik, és aztán letöltöd excel file-ként.
-
@gaieus said:
Google Dokumentumokban (vagy ahogy újabban írják, Google Drive-ban) is átkonvertálhatod
Igaz. Írtad is-
OFF
-csak én mostanában hanyagolom a google bejelentkezéseket. Túl kíváncsi természetű a google.
A minap olyat mesélt nekem az egyik ismerősöm, hogy gmailen levelezett az egyik barátjával és közben ő meg tudta nézni a barátja kereséseit a chrome-ban. Ezen nagyon meglepődtem.
A youtube fiókomat is összekapcsolta...
Lehet túlreagálom, de szeretem magam irányítani a dolgokat.@trikaa2000 said:
Amugy köszi a segitséget. te is faiparoskodsz?
Nincs mit. Igen. Bútorokat gyártok.
-
Értem, én alkalmazotként dolgozok egy butorgyártocégnél, évekig fejbe számoltam terveztem képek vázlatok után, viszont a piaci igények és a kliensekkel való pontos egyeztetések véget lettem rákényszeritve valamilyen megoldást kapni. A sketchupot az egyik kliens ajánlotta igy kezdtem ell használni. Amugy a cégünk most kezdett együtmüködni egy látványtervezö szoftvergyártoval, viszont mivel hogy sok az egyedi butor elég körülményes lesz egy praktikus programot kidolgozni. Sok programot kiprobáltam de ojan egszerü és könnyen kezelhetöt mint a sketchup nem taláktam. még a rendereléssel nem nagyon volt idöm belemerülni, de majd hátha az is összejön
-
A képen láthato komplex formát mijen modszerrel lehet sketchup modelként bevinni? Van ijen fojamatot bemutato tutorial, mijen eszközt kell használni. Régebb valahol mintha láttam volna hogy képfájlnol ki lehet alakitani ezt a formát
-
Van egy olyan kérdésem hogy létezik a sketchupnak olyan régi válltozata ami pentium2-es 233 mhzes és 2gb hardiskes ószövetségi számitogépen müködik? ha igen honnan lehet letölteni és ujab verzión készitett modeleket megnyitja-e?
-
Hát, ilyen processzoron kétlem, hogy bármi elérhető működne. Azért megpróbálhatod letölteni a 6-os verziót itt: http://support.google.com/sketchup/bin/answer.py?hl=en&answer=60107
Ez ugyan a Pro, de 7-es verzióig ez szépen visszaáll az ingyenes változatra a próbaidő után. Milyen operációs rendszer van rajta? (Ezen is múlhat a dolog)
Az első gép, amivel még az első szakdolgozatomat írtam, 10 MHz-en működött, illetve volt ún. "turbó" üzemmódja 20 MHz-en - de csak olyan alkalmazásokra, amelyeket ilyen "szupergyorsaságra" írtak. Persze ez még DOS alapú volt, Windows-ról akkoriban még csak nem is lehetett hallani - legalábbis idehaza.
-
Köszi szépen, de közbe annyi más problémába ütköztem, hogy mi mindent nem tudok ezen használni hogy inkább beszerzek egy jobb gépet. Fentebb csatoltam egy képet amelyen egy faragot disz látható, kérdeztem hogy azt kép után hogyan lehet modelt csinálni belölle, mijen eljárással tudnátok segiteni? esetleg valami ehez hasonlot bemutato oktato videot?
Advertisement