sketchucation logo sketchucation
    • Login
    ℹ️ Licensed Extensions | FredoBatch, ElevationProfile, FredoSketch, LayOps, MatSim and Pic2Shape will require license from Sept 1st More Info

Bútor. Asztalos. Faipar

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    175 Posts 5 Posters 125.6k Views 5 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • GaieusG Offline
      Gaieus
      last edited by

A LibFredo önmagában nem csinál semmit - inkább csak amolyan "háttérplugin" egyéb Fredo-termékekhez. Milyen, tőle származó plugined van még? (Pl. FredoScale - ha van, ez múködik rendesen?)

Gai...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • L Offline
        local
        last edited by

Igen ez van nekem: LibFredo6 4.5a - 08 May 12
        Más nincs Fredotól.
        Innen a fórumról szedtem le.
        Azt hittem hogy ezt fogja csinálni : http://www.youtube.com/watch?v=bPbb8PPGtVg , mert ez a videó is mellékelve volt.

• L Offline
          local
          last edited by

Ennyit látok belőle:

MWSnap015.jpg

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

Az ez a plugin: http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?t=17948 de a LibFredo, amelyet letöltöttél már, szintén kell hozzá. Ha telepítetted, aktiváld a Window > Preferences > Extensions alatt, majd indítsd újra a SketchUp-ot. Ezután aktiválhatod az eszköztárát (ha automatikusan nem jelenik meg) a View > Toolbars alatt.

Itt van még egy csomó plugin tőle: http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=323&t=28782#Fredo6
            A "komolyabbakhoz" mind kell a LibFredo.

Gai...

• L Offline
              local
              last edited by

Nagyon köszi a segítséget, így már működik.
              Hihetetlen milyen jó ez a plugin. Gyorsabb a méretváltoztatás mint gondoltam. Csak be kell nyomni a Stretching gombot, majd egérrel tengelyt választani, nyomni egy TAB-ot és már írhatod is a méretet. A Component Attributesben pedig mértékegységet is meg kell adni és lassabban változtat méretet is. Érdekes hiába van nekem a milliméter megadva mint mértékegység, ott a col az alap.

• GaieusG Offline
                Gaieus
                last edited by

Igen, erről nagy vita volt, mikor fejlesztették. Igazából a SU "belső" mértékegysége mindig is az inch/zoll volt, és ennél a dinamikus komponens pluginnál (mert hát ez is az), ezt vették alapul.

Gai...

• L Offline
                  local
                  last edited by

Ennek mi nem örülünk, de ez még változhat.
                  Viszont azt továbbra sem értem hogy ha én készítek egy több komponensből álló komponenst, és nekem milliméter van beállítva akkor a CA-ban például a szekrényoldal méretei cm-ben, míg maga szekrény méretei colban vannak feltüntetve. Teljes az összevisszaság e téren.

• GaieusG Offline
                    Gaieus
                    last edited by

A centiméter úgy jött be a képbe, hogy csak egy féle metrikus mértékegységet lehetett (azt is csak nagy győzködések árán) berakni. És hát ez van a milliméter és a méter között (na meg én centiméterben dolgozom) 😳

Gai...

• L Offline
                      local
                      last edited by

Nem azért emeltem ki a millimétert mert az az elfogadott. (Ha várakat terveznék én is cm-ben tenném 😉 )
                      Hanem ha én készítem az objektumot, az én beállításaim szerint várnám el a mértékegységeket, de ezt sajnos nem figyeli a program.
                      Nem gond, most már boldogulok a Fredoval és egy akadály leküzdve 😄

• GaieusG Offline
                        Gaieus
                        last edited by

Értem én, mit mondasz - csak az volt a helyzet, hogy összesen 1 db metrikus mértékegységet tudtak "bezsúfolni" a dinamikus komponensekbe. Ez lehetett volna a méter is, milliméter is, de végül "középúton" maradtak. (Én sem nagyon használom amúgy)

Gai...

• T Offline
                          trikaa2000
                          last edited by

Nézegetem az okatao videokat és nem tudom az eszköztár testreszabását alkalmazni. A videoban ugy látszik hogy nézet View menü alatt kéne lennie egy ilyen lehetöségnek, vagy a menüsor üress területére katintva kéne megjelenjen egy ablaknak. Nállam ezek nincsenek meg. Mi a megoldás, hol keresem ezt a lehetöséget?

• GaieusG Offline
                            Gaieus
                            last edited by

A Windows rendszeren a View menü alatt csak egy listát találsz a Toolbars menüpont alatt. Ezeket az eszköztárakat aktiválhatod vagy sem - de kifejezetten "testreszabni" csak a Macintosh alatt lehet.

Van viszont egy plugin, amelyik ezt lehetővé teszi Windows-on (néhány eszköz nincs benne ugyan):
                            http://sketchuptips.blogspot.com/2008/06/custom-toolbars-release-08-06-01.html

Gai...

• T Offline
                              trikaa2000
                              last edited by

Megnéztem a plugint, nem nyujtja azta lehetöségeket mint Mac-ban, ugy döntöttem nem használom, lényegében aki intenziven használja a parogramot annak segithet az ilyen beállitás

• T Offline
                                trikaa2000
                                last edited by

Egy kis segitséget kérek. Nem tudom a csatolt fájban az ajtoráma szinet visszaállitani. Nem én szineztem ki 😄

PS-374.skp

• GaieusG Offline
                                  Gaieus
                                  last edited by

Az ajtó egy komponens. Ezt szerkesztened kell előbb, hogy hozzáférj a keret egyes komponenseihez. Ezek is komponensek. Némelyik így "kívülről" van befestve - ezeket át tudod festeni ugyanígy, "kívülről". Másoknak a belső felületei vannak színezve: ehhez ezeket is szerkesztened kell (dupla kattintás "bevisz", tripla kattintás ki is jelöli az összes felületet).

Némelyik (az oldalsó) darabok felülete fordítva van. Ezeket jelöld ki, majd jobb kattintás > "reverse faces". Igazából érdemes mindegyiknél eljátszani ezt, mert a hátsó felülete is festve van némelyiknek.

Én az "Entity info" ablakot mindig nyitva tartom. Ezen rögtön látni, ha egy komponenst kiválasztasz, hogy az "kívülről" ilyen színű, azaz a szín "belül" van-e alkalmazva.

Egyszerűbb és gyorsabb megoldás: a Material böngészőben menj az "in model" (kis ház) mappába, jobb klikk a textúrára és "delete". Válaszolj igennel a kérdésre és a probléma megoldódott. Két textúránál kell ezt eljátszani.

Gai...

• T Offline
                                    trikaa2000
                                    last edited by

nem kapom hogy hol kell hozzástolni na

• T Offline
                                      trikaa2000
                                      last edited by

Ok. megvan. Az a kérdésem hogy létezike ojan cuttlist plugin amelyik miliméterbe adja meg az adatokat, és egy olyasmi ami az entity infoban megjeleniti hosszuság szélesség magasság

• L Offline
                                        local
                                        last edited by

Úgy látom sokakat foglalkoztat ez a téma

TIG - nek van egy próbálkozása: http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?t=1524
                                        Bár nekem ez a plugin ömlesztve adta meg az adatokat, nem külön oszlopba. Így számomra hasztalan.

• GaieusG Offline
                                          Gaieus
                                          last edited by

Ha csv-ben adja meg, akkor azt át lehet lakítani excel formátumra. Van olyan fájlod, amely ezzel a pluginnal készült?

Gai...

• L Offline
                                            local
                                            last edited by

Itt van

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5