Bútor. Asztalos. Faipar
-
Egy kis segitséget kérek. Nem tudom a csatolt fájban az ajtoráma szinet visszaállitani. Nem én szineztem ki
-
Az ajtó egy komponens. Ezt szerkesztened kell előbb, hogy hozzáférj a keret egyes komponenseihez. Ezek is komponensek. Némelyik így "kívülről" van befestve - ezeket át tudod festeni ugyanígy, "kívülről". Másoknak a belső felületei vannak színezve: ehhez ezeket is szerkesztened kell (dupla kattintás "bevisz", tripla kattintás ki is jelöli az összes felületet).
Némelyik (az oldalsó) darabok felülete fordítva van. Ezeket jelöld ki, majd jobb kattintás > "reverse faces". Igazából érdemes mindegyiknél eljátszani ezt, mert a hátsó felülete is festve van némelyiknek.
Én az "Entity info" ablakot mindig nyitva tartom. Ezen rögtön látni, ha egy komponenst kiválasztasz, hogy az "kívülről" ilyen színű, azaz a szín "belül" van-e alkalmazva.
Egyszerűbb és gyorsabb megoldás: a Material böngészőben menj az "in model" (kis ház) mappába, jobb klikk a textúrára és "delete". Válaszolj igennel a kérdésre és a probléma megoldódott. Két textúránál kell ezt eljátszani.
-
nem kapom hogy hol kell hozzástolni na
-
Ok. megvan. Az a kérdésem hogy létezike ojan cuttlist plugin amelyik miliméterbe adja meg az adatokat, és egy olyasmi ami az entity infoban megjeleniti hosszuság szélesség magasság
-
Úgy látom sokakat foglalkoztat ez a téma
TIG - nek van egy próbálkozása: http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?t=1524
Bár nekem ez a plugin ömlesztve adta meg az adatokat, nem külön oszlopba. Így számomra hasztalan. -
Ha csv-ben adja meg, akkor azt át lehet lakítani excel formátumra. Van olyan fájlod, amely ezzel a pluginnal készült?
-
Itt van
-
The extension csv is not allowed.
-
Most már igen (hacsak el nem baltáztam valamit), de amúgy ha zip fájlba tömöríti az ember, akkor mindent lehet. Vagy nevezd át a kiterjesztést txt-re (a csv amúgy is text fájl)
-
Mellesleg engem érdekelne egy olyan is hogy ne csak a méreteket listázza ki a plugin, hanem bármit a komponens és a group attribútumaiból.
Valahol láttam ilyet ezen a fórumon csak nem találom már.
TIG írt valami olyasmit - már amennyire megértettem, ugyanis angolul nem tudok - hogy amit az attribútumba két ' felső vessző ' közé írunk az megjelenik a listánkban.
Akkor ezt kipróbáltam de nem jött össze és már a plugint sem tudom hogy melyik sajnos... -
-
Majd el felejtettem. Boldog névnapot druszám!
-
-
Mindkettőt eltaláltad.
Épp sört iszok az egészségünkre, és a táblázat is jó!Bár még ki kell valahogy pucolni néhány felesleges karaktert.
Hogy csináltad?
Elárulod?
-
Egyáltalán szerkeszthető hogy a táblázatban mi szerepeljen és hogy hogyan jelenjen meg?
-
@local said:
Egyáltalán szerkeszthető hogy a táblázatban mi szerepeljen és hogy hogyan jelenjen meg?
Fogalmam sincs. Én nem használok ilyen pluginokat...
Nos, én nem MS Office-t használok, hanem OpenOffice-t. Itt, ha meg akarok nyitni egy csv file-t, rákérdez, hogyan konvertálja. Előtte megnéztem egy sima text editor-ban, hogy a mezőket mivel választja el. Vesszővel. Így az importálásnál ezt állítottam be, és ezután nem csináltam semmit, csak elmentettem MS Excel formátumban.
De ezt valójában a Google Dokumentumok is megcsinálja neked. Kezdj el egy új dokumentumot (nálam angolul működik, itt "spreadsheet"-et kell választani),majd import...
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AiaU4EfzYOTSdEcyZXVOanZMUXI3dkRCN0Y4Slc2YUE
-
Van egy kényes problémám, csatolom a fájlt, nem tudok boldogulni egy szék összekötöinek a syögbeforditásával
-
Használj segédvonalakat és úgy könnyebb lesz forgatáskor a metszésvonalakhoz illeszteni az ilyen elemeket.
-
Igen, minden olyan esetben, ha nem derékszögben vagy a tengelyek mentén dolgozol, ezek a segédvonalak nagyon hasznosak!
-
köszi ijesmire gondoltam, viszont nem kapom a sorrendet, ebben az esetbe nekem van egy 60x19-es összekötötm, ezek szerint célszerü egy hoszab méretü összekötöt elöre komponensként csinálnom, majd azt baforgatni a segédvonalak mentére utánna meg a lábakkal letörni hogy megkapjam a pontos alakzatot?. Én is segédvonalakat rajzoltam utánna megrajzoltam a külsö felületet, majd push pull kihuztam, viszont ezután lehetetlen alaku komponens doboz alakult ki, meg tehetelen lettem nagyon
Advertisement