SketchUp 8
-
Kisé manuális macera ugyan:
http://sketchuptips.blogspot.com/2007/08/plugin-unfoldrb.htmlAztán itt van egy automatizáltabb:
http://waybe.weebly.com/
de ez fizetős (és meg kell mondjam, nekem nem nagyon jött be, pedig béta teszteltem) -
Köszönöm kipróbálom.
-
Csaba hogyan lehet beállítani azt hogy ha rákattintok egy skp fájlra akkor pl. ne a 7-es SU-t nyissa meg hanem a 8-ast?
Már próbáltam a jobb klikk--->társítás dolgot, de ott Sketcup application jelenik meg a programok között és nem tudom kiválasztani külön hogy most a 8-al vagy a 7-el nyissa meg.Köszi
Üdv. -
Egyszer nyisd meg a 8-as, majd ott a file > open-nel valami fájlt. mentsd el és zárd e a 8-ast. Mostantól ebben nyitja meg, ha duplán kattintasz. Pontosabban mindig ugyanabban, amiben legutoljára dolgoztál.
-
Értem, köszönöm.
-
Hali!
Csaba van arra ötleted hogy az SU 8 miért hivatkozik az internet kapcsolat nem működésére ha beakarom hívni a GE-ből a térképet?
A 7-esbe működik minden.Add location requires a connection to the internet and yours appears to be down.Please reset your connection and try again.
Köszönöm.
-
Hm. Nekem XP-m van, tehát nem tudom, pontosan hol és hogyan kell beállítani a Win 7-ben, de engedélyezned kell a SU-nak, hogy csatlakozhasson az internethez. Nálam a Tűzfalbeállításnál lehet ezt megtenni.
-
Hát a 7-esben egész máshogy megy a GE importálás ugyebár. Milyen IE verziótok van a munkahelyeden? (Kérlek, nehogy azt mondd, hogy IE 6-os!)
Ha legalább 7-es, akkor is az IE-ben mindenképpen engedélyezni kell a javascriptek futtatását.
-
Mozzila firefox.
Gondoltam felmegyek megnézem a bővítményeket és hát "nem jeleníthető meg az oldal".
Itthon egyébként frankón működik.Hagyjuk sztem....annyira nem lényeges,csak azt hittem zsebből kivágod a megoldást, de betudom ezt is a munkaösztönző programnak.
-
XP-n próbáltam itt a cégnél.
"módosítottam a hsz. mert jobba a békesség"
Mindegy otthon megy a 7 és a 8-ba is de itt csak a 7-be.Köszi
Üdv. -
Szerintem a Mozilla Firefox nem egy Internet Explorer verzió.
Nem hülyeségből kérdeztem. A Windows rendszeren a SU az (alapból, tehát biztosan) telepített Internet Explorer-t használja a felugró kis ablakaihoz (azok valójában beépített webböngészők ugyebár).
-
Azt nem tudtam hogy van hozzá köze. Otthon a Win7-en meg nincs is IE ha jól tudom mert az EU verzióba nem engedték belerakni, de majd megnézem.
Amúgy IE7
7.0.5730.13Köszi
-
Na, hát az IE 7-en kellene működnie (bár nem ártana frissíteni az IE 8-ra). Az internet-beállításokban mindenképp engedélyezni kell, hogy a SU kommunikálhasson az internettel (de erről föntebb volt szó). Ezen kívül nem tudok mást elképzelni, mint hogy valami céges tűzfal tiltja le.
Szerintem az otthoni gépeden is kell legyen IE. Próbáld megnyitni a SU-ban az "Instructor" ablakot (Window menü). Ez mindig arról az eszközről mutat egy kis magyarázatot, amely éppen aktív. A kis ablak aljában linkek vannak további oktatóanyagokhoz.
Nos, mivel ez már eleve egy nyitott IE ablak, ha azokra a linkekre kattintasz, a "rendes", nagy Internet Explorerben nyílnak meg. Ott meg tudod nézni, mi van feltelepítve.
-
Hm. Az Explorert nem említi, hogy nem lenne benne.
-
Most felraktam a legfrissebb IE8-at.
Még mindig nem megy sajna, úgy hogy marad a tűzfalas tiltásos dolog.http://www.sg.hu/cikkek/67968/ie_nelkul_jon_a_windows_7_europaban
Itt egy cikk a win7, IE történetről amit a Mozzila indított anno. Régi a cikk, de sztem ez így is maradt mivel a múltkor is kerestem az IE-t a gépemen de nem találtam. Az elképzelhető hogy a hátérbe fut vmi IE-s cucc amit az SU használ, de böngésző az nincs.Otthon megnézem amit írtál.
Köszi
-
Rossz linket szúrtam be bocsi.
Most nézd meg.... -
OK, itt megvan.
Nos, én még mindig XP-n döcögök, és van IE 8-am (nem mintha használnám is Internet böngészésre). Vagyis akkor hát nézd meg otthon, van-e IE a gépeden és hogy viselkednek az Instructor-ról kattintott linkek.
De hát nem is ez itt a hiba nyilván, hanem a munkahelyi géped.
-
Vagyis akkor hát nézd meg otthon, van-e IE a gépeden és hogy viselkednek az Instructor-ról kattintott linkek.
Nem jutott rá idő, hogy megnézzem meg szerintem ma sem fog, sőt gyanítom holnap sem, de hétvégén talán sikerül utána néznem.
Advertisement