sketchucation logo sketchucation
    • Login
    ℹ️ Licensed Extensions | FredoBatch, ElevationProfile, FredoSketch, LayOps, MatSim and Pic2Shape will require license from Sept 1st More Info

Simlab Composer v2.0

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    21 Posts 2 Posters 15.3k Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M Offline
      mdk01
      last edited by

Értem, végülis igazad van mert a solidworks-ös fájlt komponensét mozgatta utána már pdf-ben nem mutatta.
      Élsimítás is elképzelhető már nem emlékszem de mindjárt kipróbálom.
      Ha ugyanaz lehet a motorja akkor nem éri meg,de szívesen ránéztem volna.

Köszi

Üdv.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M Offline
        mdk01
        last edited by

@gaieus said:

Élsimítás... Nekem úgy tűnik, hogy ami a SU-ban "smooth", az a pdf-ben sem szegmentáltan jelenik meg. Gondolom, nem erre gondoltál.

Hopp, leesett.
        Nem, nem a smooth-ra gondoltam, hanem hogy ne legyenek fűrészfogasak az élek.
        Viszont ezt a PDF-et megnyitó program motorjának kellene tudni gondolom, és ezt nem igazán tudják.

üdv.

• GaieusG Offline
          Gaieus
          last edited by

Oké, szóval az, amit "antialiasing"-nak mond az angol.
          😄

Néha teljesen el vagyok tévedve, amikor a magyar "szakkifejezéseket" hallom/olvasom.

Gai...

• M Offline
            mdk01
            last edited by

Pontosan 😉
            Nekem egyelőre a magyar áll jobban a számra. 😄

• GaieusG Offline
              Gaieus
              last edited by

Hát én meg nyilván angol nyelvű programokkal kezdtem, és bár nem vagyok amolyan "anglomán sznob" (nyelvet is tanítottam - még tolmács és szakfordítóknak is az egyetemen), mégis ez áll jobban a "számra".

Valószínűleg ezért is akadtam el a Twilight Render "magyarításával"; egyszerűen nem ismerem magyarul a szakkifejezéseket - és hát meg kell hagyni, néha tényleg baromi erőltetett fordítások.

Gai...

• GaieusG Offline
                Gaieus
                last edited by

OK, "beszereztem" egy licenszet a Composer-re, 😒 bár most már nem OSG Composer a neve, hanem Simlab Composer.

Van próbaverziója is. Amiben különbözik a hagyományos (plugin"-tól az az, hogy a 3D PDF mellett renderelni is tud (ez itt alant úgy készült, hogy hozzá sem nyúltam bármiféle beállításhoz),

SimLab.jpg
                valamint hogy az skp import mellett egy csomó fájltípust tud még beimportálni a modellbe. Aztán egy csommó fájltípusben exportálni is tud.

SimLabExport.png
                Ami még fontos, ha valóban érdekel (és megvan neked a 3D PDF plugin) az az, hogy

@unknownuser said:

Current users of SimLab 3D PDF plug-in are eligible for an upgrade option to get SimLab Composer 2.0

Vagyis akinek megvan a plugin, az kedvezményesen (csupán "upgrade" áron) veheti meg a composert.

Mondtam a fejlesztőnek, hogy milyen lkassz lenne, ha a 3D PDF-be a renderelt textúrákkal jelenne neg a modell és azt mondta, hogy a "gondolataiban olvasok", vagyis ha esetleg még nem is fejlesztenek ebben az irányban, mindenesetre fontolgatják. Na, az tényleg nem volna rossz!

Gai...

• M Offline
                  mdk01
                  last edited by

😄

Igen az export, import része nekem is nagyon szimpatikus, meg hát ez a v2.0 még renderel is, ez egyszerűen nagyszerű.
                  A simlab 3D PDF konverteréből csak a free plugin-os verzió van meg, gondolom úgy nem működik a upgrade.
                  Most töltöm le ezt a composer V2.0-át, aztán rászabadítom magam.

Jól látom hogy dwg-be nem exportál?

Köszönöm
                  Üdv.

UI.:
                  VIDEO a Simlab Composer V2.0-ról.
                  http://www.youtube.com/watch?v=EiON6RPIvkg

• M Offline
                    mdk01
                    last edited by

Na hát ez jó mert se render, se export, se konvertálás úgy hogy érdemes volt letölteni. 😄

Csaba megnéznéd még hogy ennél működik-e a scene-es 3D PDF konvertálás?
                    Tudod, itt problémáztam rajta.
                    http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=50&t=12912

Amúgy szimpi még hogy elég sok mindent belehet állítani a 3D PDF konverter részébe mint pl. hogy a PDF toolbarjába mi hogyan jelenjen meg(navigation mode,render mode, fények) szóval Simlab-ék jól eltalálták ezt a progit.

Üdv.

• GaieusG Offline
                      Gaieus
                      last edited by

Kell hozzá igényelni licenszet a próbaverzióhoz is. Azt hiszem, 10 db mentést/renderelést/exportot lehet a próbaverzióval csinálni.

Gai...

• M Offline
                        mdk01
                        last edited by

Oké köszi, meg is igényeltem.

• M Offline
                          mdk01
                          last edited by

Csaba!

Megküldték a kódot de nem tudom mik azok a dupla függőleges vonalak a számok között. Azt le kell cserélni vmi karakterre vagy mi, mert nekem így nem fogadja el.
                          Béna vagyok. 😄 😳

Köszi

Üdv.

MOD:
                          Probléma megoldva.A lényeg hogy az Simlab OSG composer helyett a legfrissebb Simlab composer-hez való a kód.
                          Az kevert meg hogy az OSG composerrel igényeltem meg, de mégis a frissebb Simlab composerhez adták. 😕

• GaieusG Offline
                            Gaieus
                            last edited by

😉

Sajna a beépített PDF exportert még mindig nem javították ki, hogy ékezetes karaktereket is lehessen használni a fejléc/láblécben. Van még egypár gond vele, de amúgy úgy tűnik, a fejlesztők lelkesek és hajlandók foglalkozni a problémákkal.

Gai...

• M Offline
                              mdk01
                              last edited by

Na odáig még nem jutottam el hogy a pdf részét kipróbáljam viszont a render része elég meggyőző.
                              Raknék fel képet megmutiba milyet csinál egy twilight és ez, de sajnos miután elkészül a kép és elmentem a valóságban nekem nem mentődik le csak csodálkozom, hogy nincs ott a fájl ahova elvileg mentettem. 😒
                              Csaba ránéznél erre, hogy nálad is ilyen-e? A múltkor rendereltél egy bazilikát de az még ha emlékeim nem csalnak az OSG composer próba verziója volt. Nem tudom nem e vmi program hibáról van szó. Köszi

Amúgy ha vki gyors, és viszonylag szép renderelést akar annak nagyon jó de a fotórealisztikus rendereléstől messze van, mert nem lehet annyi mindent beállítani az anyagoknak mint pl. twilight-ba. Mondom ezt úgy hogy fél órát foglalkoztam eddig vele. 😄

Üdv.

• GaieusG Offline
                                Gaieus
                                last edited by

Én azt már ebben az "új" verzióban csináltam! Valahol lehet (van) egy beállítás, hova mentse a képeket. Megpróbálom kikutatni, mi is ez.

Amúgy amit a renderről írsz, igaz lehet, bár itt is van valami "advanced/haladó" mód, ahol textúrákat lehet állítgatni. Igaz, azóta sem foglalkoztam vele.

Gai...

• M Offline
                                  mdk01
                                  last edited by

Hát igen mikor elkészül a képre kattintva jobb klikkel megnyomom hogy save/save as (nem tudom melyik) és ott kiválasztom hova mentse. Elmentem és abba a könyvtárba nincs ahova megadtam. Aztán rákerestem a keresővel a vinyón és sehol se volt. Nem nagyon merek ezzel kísérletezni mert ugye korlátos a dolog.

A PDF viszont szimpi mert sok mindent be lehet állítani exportálásnál.

ui.:topik címbe beleírhatnád még esetleg hogy simlab composer mert ugye ez már a 2.0 vagy csak simán átírni simlab composer-re. Persze ha neked is van rá ingered. 😄

Extra kérdés aminek felesleges topikot nyitni.
                                  Na szóval a kérdés hogyan milyen gombot kell nekem ahhoz lenyomni hogy ha kiakarok jelölni egy sima testet akkor ne jelöljön ki mindent ami a négyzet belsejébe esik.Értem ezt úgy hogy a kijelölendő testem mögötti testen keresztül már ne érzékeljen semmi vonalat vagy akármit amit ugyan úgy kijelöl. Nem tudom jelenleg értelmesebben megfogalmazni bocs. Ha nem érthető rajzolok. 😄

Köszönöm
                                  Üdv.

• GaieusG Offline
                                    Gaieus
                                    last edited by

@mdk01 said:

ui.:topik címbe beleírhatnád még esetleg hogy simlab composer mert ugye ez már a 2.0 vagy csak simán átírni simlab composer-re.

Te kezdted a topicot, bármikor szerkesztheted az első bejegyzést és megváltoztathatod a címét
                                    😉

@unknownuser said:

Extra kérdés aminek felesleges topikot nyitni.
                                    Na szóval a kérdés hogyan milyen gombot kell nekem ahhoz lenyomni hogy ha kiakarok jelölni egy sima testet akkor ne jelöljön ki mindent ami a négyzet belsejébe esik.Értem ezt úgy hogy a kijelölendő testem mögötti testen keresztül már ne érzékeljen semmi vonalat vagy akármit amit ugyan úgy kijelöl. Nem tudom jelenleg értelmesebben megfogalmazni bocs. Ha nem érthető rajzolok. 😄

Köszönöm
                                    Üdv.

Van egy plugin, majd megkeresem, bár nem tudom, ileysmire jó-e. Most el kell mennem, de ha eszembe jut, holnap utána nézek. Tudom mire gondolsz és valóban óvatosnak kell lenni.

Gai...

• M Offline
                                      mdk01
                                      last edited by

Oké köszönöm.

Téged ez nem zavar, vagy hogyan oldod meg?
                                      Idővel én is rájöttem hogy minden testből érdemes group-ot csinálni csak most bele kellene nyúlnom egy régi rajzomba.

Amúgy kipróbáltam a scene-es SU fájl átkonverálni 3d-s pdf-é a composer v2.0-val, de nem ismerte fel a fájlt. Ergó ezzel sem lehet. Mindegy még pár év és ez is menni fog. 😄

Üdv.

• 1
                                      • 2
                                      • 2 / 2
                                      • First post
                                        Last post
                                      Buy SketchPlus
                                      Buy SUbD
                                      Buy WrapR
                                      Buy eBook
                                      Buy Modelur