Sketchup hardver sebesség tesztelő
-
@gaieus said:
Ezek milyen számadatok:
4,8+2×5,9+2×7,1Vezérlőpult/windows-élményindex (1-10 pontig értékeli a konfigurációt, hogy mennyire felel meg a win7 új lehetőségeinek):
processzor (intel core2 quad q6600 @ 2,4 GHz): 7,1 pont;
memória: 7,1;
videokártya (windows aero teljesítmény): 5,9;
3d munka és játékgrafikai teljesítmény: 4,8;
merevlemez adatátviteli sebessége: 5,9;
Pusztán annyit akartam jelezni, hogy nem túl rosszak az értékek (de mondjuk ebből is az derül ki, hogy a videokártya lehet a ludas...)@gaieus said:
amúgy a SketchUp sajnos csak egy magon fut, vagyis a magod órajele fogja meghatározni a teljesítményét. A másik, amire esetleg gyanakszom, a videokártya. Van hozzá megfelelő meghajtóprogramod a 64 bites Win7-hez?
kértem egy automatikus frissítést; eddig ez bejött (nem mindenütt erőltette a windows update-et, hanem automatikusan megtalálta és letöltötte a megfelelő cuccot).
-
Ne haragudj meg a következő véleményemért, de a windows "élmény" tesztelő kb. annyit ér, mint egy kalap szar.
Kinek és milyen élményét tesztelik???
Egy 2,4 GHz-es processzor nyilván gyengébb, mint egy 3,0 vagy 3,8 GHz processzor. Attól, hogy a Windows ostoba "külcsín" dolgai - mindenféle aero meg ilyenek - (ezt amúgy is az ember a telepítéskor úgyis lekapcsolja) mennek rajta, az nem azt jelenti, hogy mindenre alkalmas.
A videokártya és 3D, meg játék teljesítmény a windows esetében kizárólag a DirectX (windows termék) alapján van meghatározva, tehát ha pl. valami OpenGL teljesítményt igényel (mint pl. a SketchUp), a windows "élményjelentései" semmit nem érnek. Sőt, rosszabbak, mint ha nem lennének, mert mindenki megeszi őket és azt hiszi, boldog velük.
Vagyis a "nem túl rossz eredmények" tényleg lehetnek klasszak valami windows alkalmazás futtatásában (pl. Office 2007), de semmit nem mondanak ahhoz, hogy a SketchUp - és bármi más, a windowstól független alkalmazás - hogyan kéne fusson.
Mi a videokártyád pl. és milyen meghajtó van hozzá?
-
amugy nem biztos, hogy a lassusag a gepben van:)
volt itt regebben egy topic, amit meg en nyitottam, mert lassu volt a SKUP 7.... http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=50&t=19869
egy ket pipa es megoldodik minden baj:) csak valamiert ezek alapbol nincsenek berakva sztem... -
A SketchUp, mikor feltelepül, megpróbálja kideríteni, hogy a videokártya alkalmas-e, és ehhez képest kapcsolja be a hardware-gyorsítást vagy sem. És hát bizony néha téved...
Advertisement