Saját alkotásaink
-
Budapesti cégközpont (itt dolgozik a fiam)
Normál 7-es verzióval csináltam, amire büszke vagyok, az a fotótextúra
Egyszer kimentem a helyszínre és negyed óra alatt körbelőttem, (na jó, egy Canon EOS5D-vel), a többi itthoni Photoshop. Időrabló volt, hogy meg kellett pucolni a text-eket a parkoló autóktól, bringáktól, egy-két kóválygó dolgozótól.
Szóval így.
Sztem jó lett, fel is töltöm nemsoká'
c1 -
@canaletto001 said:
...a többi itthoni Photoshop. Időrabló volt, hogy meg kellett pucolni a text-eket a parkoló autóktól, bringáktól, egy-két kóválygó dolgozótól.
Szóval így...Hát igen, ismerős. a legutálatosabb része.
@unknownuser said:
Sztem jó lett, fel is töltöm nemsoká'
c1Szerintem is - gratula!
@canaletto001 said:
És ezt mutattam már?
Höm-höm... Nagy fába vágtad a fejszédet, de egyelőre jól néz ki. Itt azért lesz macera egyes részek textúrázásával (de azért be lehet csalni valójában nem ott készült fotókat).
Vigyázz, hogy ne ítéljék "túl komplex"-nek (pl. az oszlopokat lehet bőven 24-nél kevesebb szegmensű hengerekből csinálni, meg ilyenek...)
-
Csak haladok előre...ha túl részletes lesz, megtartom magamnak, referenciának
Egyébként a Warehouse-ba se fogadják be a részletes modellt, úgy, hogy nem akarom rátölteni a GE-re? -
Na jó, persze, az én modelljeim zöme sem a Warehouse-ba/GE-re való
(bár ki tudja, mit hoz a jövő!) -
Akkor a részletes modell nem is érdekli a Google-t?
c1 -
Nem, de ennek technikai okai vannak. A geometria sokkal neghezebben töltődik le, mint a kép, valamint a kép be tud töltődni csak részben is (kisebb felbontással szükség esetén). Ezen kívül, ha nincs geometria (mert nem tud betöltődni), akkor nincs mire betöltődjön az a kevés kép sem.
Ezek mellett azért figyelembe veszik, hogy mi9 van (mi lehet) a környezetben. Stonehenget pl. végül mégiscsak felrakták viszonylag részletesen, mert ott nincs sokminden betöltődni való a környéken.
Az esztergomi bazilika azért mégiscsak egy város (de legalábbis komoly érseki épületek) közepén van.
-
Ez persze, világos. De nézted mostanság New Yorkot? Én igen
Mindegy, a Skeccs progi akkor is egész használható
c1 -
Sziasztok!
Megosztom veletek én is egy próbálkozásomat.
üdv dybi
-
Kifejezetten szép. Miben csináltad?
(Talán egy kicsit "érdekesebb" környezetbe helyezve még jobb volna). -
Köszönöm. SU7 + Vray. A környezetre nem fordítottam sok figyelmet (ez mondjuk látszik is)
Most tanulgatom a programot ezt gyakorlásként készítettem. Nyár végén kezdtem SU-val foglalkozni.
Csináltam már egy-két modellt, de azok épületek voltak.
üdv dybi -
Mindenesetre jó. Én nem használtam még V-ray-t, de tudom, hogy jó program (és ráadásul viszonylag gyors)
-
Talán az egyik előnye az, hogy sok leírás oktató film, oldal van hozzá. Alapjaiban nem sokban különbözik a 3D MAX-os változathoz képest.
-
Köszönöm.
Próbálgattam a Vray-t fém ,fa üveg ezért készült ez. Gyerek koromban volt a keresztapámnak valami hasonló az jutott eszembe.üdv dybi
-
Én az új lakásomat bűvészkedtem össze, tegnap pedig a konyhát rendereltem le. Ez az első render ezidáig, ahhoz képest nem rossz.
A felületek fénytulajdonságait, fényforrásokat és fényerőket nem tudom még jól beállítani sajnos, de majd!
-
Hát mindenesetre nem rossz kezdet, ha ez az első render. Itt tényleg csak a tapasztalat az, amivel egyre jobb dolgokat tud az ember.
Most már ki tudja mióta, de fordítgatom a Twilight kezelői felületét magyarra (elég sok gondom van az olyan dolgokkal, amelyeknek csak nagyon erőltetett magyarítása van - sokszor legszívesebben úgy hagynám, ahogy van).
Ha meglesz (és persze van érdeklődés), akkor lehetne a Twilight Fórum > International szekciójában nyitni egy magyar részleget is - bár kétlem, hogy valami baromi nagy segítség lehetnék ott, és valószínűleg a "vak vezet világtalan" esete fordulna elő leginkább.
-
Ezt is itt találtam, nem ismerek ezen kívül egyet sem. Ha van egyszerűbb amin érdemes elindulni nekem az is jó. A podium milyen?
Igazából beltérben akarok rendezkedni egyelőre. Spotlámpa tetszik a twilightban, látom podiumban nincs.
twilightban nem tudom a fényerősség mekkora teljesítmény vagy luxot takar. Nem tudom az egyes anyagokat hogy állítsam be. Pl egy konyhabútor matt bukkszínű és mintázatú munkalapja. Ha műmárvány és fényes akkor, Egy csempét hogy állítsak be ha matt ha nem.Eleve a csampével gondom van, honnan szerzek én itthon is kapható csempe materiált? nem a legegyszerűbb kell azért, de van egy erezete a csempének és szine. Esetleg keretnek meg valami mintás kisebb darabok. Ezeket keresem még.
-
Legegyszerűbb, ha kipróbálod mindegyiket. Most jelent meg a Podium 2-es Béta (teszt) változata pl. A nem fizetős, "próba" verziók többnyire csak a felbontásban és (esetleg) vízjelben különböznek a teljes verziótól. A Podiumban (azt hiszem) 500x500, az IDX Renditioner-ben 640x480, a Twilight-ban 800x600 a max felbontás, amíg nem veszel licenszet. Arra mindenesetre elég ez, hogy eldönthesd, mi az ideális a számodra.
A textúrák már komolyabb kérdés, ha nem jó az, amit a neten találni lehet. Végső soron, ha egy kicsit beleásod magad, te is csinálhatsz saját textúrákat.
-
sziasztok
láttam a galériában a hógömbös topicot és kedvet kaptam csinálni egyet. én egy ilyet tudtam létrehozni -
Klassz. Mindenesetre egy tanács a "fotorealisztikuus" rendereléseknél, különösen ilyen kis tárgyak, ráadásul gömbszerű, fényvisszaverő felületek esetén: alkalmazz valami hátteret, amelyet tükrözhet (tudom, tudsz égboltot, meg ilyesmit hozzáadni Kerkytheában), meg valami felületre helyezd, hogy vethessen árnyékot.
-
megpróbáltam, ahogy mondtad, most ilyen lett
Advertisement